23 Haziran 2014 Pazartesi

hamileliğimde 30. hafta biterken

keşke hafta hafta yazsaydım hamileliğimi diyorum şimdiden..
pişman olacağımı bile bile tembellik edip yazmadım.

olsun en azından arada buraya da notlar ekliyorum.


30. haftam bitti
sağ bacağım çok ağrıyor, ama tamamı değil, leğen kemiğimle bacağımın birleştiği yer. ay anlatamadım :) doktorum normal dedi. bir sürü makale okudum, vücut kendini normal doğuma hazırladığı için olurmuş bu ağrılar, nasıl şaşırdım. açılırmış oradaki kemikler yavaş yavaş, ağrı da ondan olurmuş. 

bir de ellerimi yumruk yapamıyorum. parmaklarım çok ağrıyor. açık tuttuğum sürece bir şey yok ama.. ayaklarım da hafiften şişti..

onun dışında kızım habire zıplıyor :) o kadar keyifli ki onu izlemek :) manyak gibi açıyorum göbeğimi onu izleyip gülüyorum :) arada video bile çekiyorum. 

akşam yemek yedikten sonra, ayağımı uzatıp düz olarak oturduğumda, bir de meyve yiyorsam, trambolinde zıplar gibi zıplıyor. Dirseğini gördüm galiba diyorum Engin'e :) karnımda gezinen sivri şey ne olabilir ki başka :)



bu hafta odasını alacağız, daha hiçbir hazırlığımız yok. biz evlenirken de böyleydik ama :) 

Zeynep'le hamile yogasına gidiyorum. şimdiden faydasını gördüm. Kramp girmiyor mesela artık bacağıma, Zeynep krampı hissettiğim an ne yapacağımı öğretti. Bacağımı düz tutup ayak parmaklarımı kendime doğru çekiyorum, bacağına kramp giren varsa denesin, mucize bir hareket.. Bir de yogaya başladığımızda yaptığımız nefes terapisi bana çok iyi geliyor, Zeynep o güzel sesiyle derin nefes aldığımızda bebeğimize şifa gönderiyoruz, sağlık gönderiyoruz diyor ya, benim ağlayasım geliyor. Fulya Acıbadem Hastanesi'nde yapıyoruz yogayı. 

Aşağıdaki fotoğraf Nişantaşı Sanat Parkı'nda yaptığımız yogadan. Sağlıklı yaşam etkinliği vardı hastanenin..


Hamile kıyafeti hala büyük sorun. Allahtan çok kilo almadım da bazı üstleri giyebiliyorum. Yukarıdaki baykuşlu tshirt mesela.. Defacto Cevahir mağazasına gittim, kalan bütün kıyafetler 3XL, yuh arkadaş dedim. Gene en iyisi online mağazası. Ya da Pınar bana Büyükçekmece taraflarında outlet defacto mağazasından almış, onları giyiyorum. Ya da bizim siteden, uzun bol elbiseler..

69 kilo ile hamile kaldım, 30. haftam bitti, 72 kiloyum :) bu duruma sevinirken ya minnak kilo almazsa diyorum ama onu pek etkilemiyor, o maşallah olması gereken kiloda. 


Doğum büyük ihtimal Central'da olacak. Bir çok arkadaşım orada doğum yaptı ve memnun kaldılar. Yalnız doktorum dışarıdan gelecek. Doktorum da orada çok ameliyata girdim, memnun herkes diyor. Üstelik annem de orada küçük bir operasyon geçirmişti, beğenmişti hastaneyi. Bakalım..

isim krizimiz devam ediyor :) hala bir ismi yok kızımın. sevgili kocam isim beğenmiyor. ayşe - ece - derin var elimizde sıcak baktığı, bakalım birisini onaylayacak. ben diyorum ki Ayşe'yi ben her halükarda göbek adı olarak koyacağım. Engin'in 11 yaşındayken kaybettiği annesinin adı, Engin 2 isim istemiyor, kimliğine yazmasak bile kulağına Ayşe ismini okutacağım diyorum. Bakalım.

şimdilik haberlerim bu kadar, yazdım rahatladım :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...