10 Temmuz 2014 Perşembe

Gebe Eğitimi - Hastane seçimi

33. haftam bitti
zaman birden çabuk geçmeye başladı. panik demeyelim hissiyatıma da, ay az kaldı demeye başladım :)

Doktorumdan başka bir yazıda detaylıca bahsedeceğim. Çok çok seviyorum doktorumu. İlknur Aköz. Her konuda beni rahatlatan, sıkılmadan tüümm sorularıma yanıt veren, herhangi bir şeyde bu bir sorun değil, git evine hamileliğinin tadını çıkar diyen bir doktorum var.

Doktorumun herhangi bir hastanede çalışmıyor oluşu nerede doğum yapacağım sorusunu beraberinde getirdi.

Elbette kendisine önerilerini sordum. Hastane adı vermek istemiyor. Biliyorum bana güveniyorsun ama aklına yanlış bir şey gelsin istemem, sen git hastaneleri gez, araştır, beğendiklerini gel bana söyle, mutlaka daha önce deneyimlediğim hastanedir, sana olumlu-olumsuz tüm yanlarını anlatırım, beraber karar veririz dedi. Bu bile ne kadar ince düşünceli olduğunu gösteriyor değil mi ?

Ben Beşiktaş'ta oturuyorum. Eve yakın hastanelere bakmakla başladım.1. önceliğim yenidoğan yoğun bakımının olmasıydı. Özel sağlık sigortam olmadığı için de fiyat 2. önemli konu oldu.

İlk olarak Fulya Acıbadem'e baktım. Daha önce annemin ve Pınar'ın rahatsızlıklarında çookk başarılı sonuçlar almıştık Bakırköy Acıbadem'de. Ama bi yandan babamın rahatsızlığında Beylikdüzü Acıbadem bir o kadar başarısızdı. Hem Fulya Acıbadem'e yoga'ya da gidiyorum.

Ancak aldığım fiyatlar inanılmazdı. Şöyle yazayım fikriniz olsun.

Fulya Acıbadem
normal doğum : 4.900 TL (ek ilaçlar hariç, epidural gibi)
sezeryan : 7.200 TL - 10.000 TL arası

Kadıköy Şifa (ki doktorum buraya çok gidiyor)
normal doğum : 5.770 TL
sezeryan : 6.540 TL 

Central (ki doktorum buraya çok gidiyor)
normal doğum : 1.000 TL (+450 TL epidural ücreti)
sezeryan : 1.250 TL -1.500 TL arası

Bu uçurumları görünce gözlerime inanamadım. Doktoruma sordum. Central bebek dostu hastane dedi, hatta yenidoğan yoğun bakım konusunda çok yatırım yaptılar ve bu alanda öne çıkıyorlar dedi. E bu durumda diğer hastanelerden bir farkı yok. Bu fiyat farkı ne dedim kendi kendime.
Sonra bir gün yogaya Fulya Acıbadem'e gittiğimde girişte piyano çalan adam gördüm. Bir arkadaşım doğum yaptığında da odalarının ne kadar büyük olduğunu. Dedim ki bunları ücretlendiriyorlar. 

Doktorum da dedi ki; ne beklediğine bağlı. Otel konforunda bir doğum, ziyaretçilerini şık mobilyalarda oturtmak istiyorsan bu yüksek ücretli hastaneleri seçebilirsin. Yok önemli olan sağlık, ekipmanı da yeterli düzeydeyse kafî diyorsan Central'ı seç derim dedi.

Sonra ben hastaneyi aradım. Bana gebe eğitimlerinden bahsettiler. Ayrıca gelin, hastanemizi ziyaret edin dediler. Bir gün telefon edip gebe eğitimine katılıp katılmayacağımı sordular, atladım bu fikre.. Geçtiğimiz günlerde de gittim.

Şahane bir eğitimdi. Hastaneyi, doğum odasını, odaları gezdik. Evet suit odası var, devasa büyük değil, en fazla 2 gün kalacağım odanın büyük ya da küçük olması çok önemli mi Allah aşkına ? Tek kriter bu mu ayrıca ?

Önemli olan ben ve bebeğim sağlıklı bir şekilde kavuşalım, öyle değil mi ?

Eğitimden bahsedecek olursam;
Çok beğendim. Hastane yönetim ekibini, doğum koçu Arzu ebeyi, emzirme hemşiresini, anlattıklarını, verdikleri bilgileri çok çok sevdim. İçim rahatladı resmen. Düşünen varsa şiddetle tavsiye ederim. Katılın aklınızdaki sorular gitsin.

Bebeği nasıl yıkayacağımızı gösterdiler.

Sakın ağzınıza tıktıkları tatlıları yemeyin dediler :)  

Ve doğum koçu Arzu ebe.. O kadar güzel, o kadar net anlatıyor ki, bayıldım ona. Hatta dedim, sen yanımda ol, normal doğururum ben. Tamam gel, hiç merak etme sen diyor :)


Ne kadar dikkatli dinliyorum onu :)

 Bu da katılanların toplu fotoğrafı




Kısacası hastane çok içime sindi. Daha önce orada doğum yapan Ebru ve Bilun'da hiç düşünme dediler.
İnşallah nasip olursa burada doğum yapmak istiyorum.

Son olarak;
çok sıcaaakkk, Allahtan evdeyim, iyi ki izne çıkmışım :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...