21 Şubat 2011 Pazartesi

canım eniştemin doğumgünü ve Köşebaşı..

geçen hafta bitanecik eniştemin doğum günü için caddedeki Köşebaşı'na gittik, et yemeyen ben gene mezelerle karnımı doyurdum, uzun zamandır görmediğim dostları gördüm iyi oldu.. Pınar’ın yaptırdığı pasta renkleri itibariyle pek uygundu :)

ancak burada karşılaştığım tuhaflıkları yazmadan duramayacağım
Önce dondum. Koskoca Köşebaşı etrafı kapalı olan restaurantı ısıtamıyor, hani şu tüpgazla çalışan, tepesi şapkalı yuvarlak zımbırtılar var ya ortaya ondan 1 tane koymuşlar sözüm ona ısıtacaklar. hesap haşırt geliyo ama ısıtma gibi detaylar boş maalesef..

yemekler güzel mi ? etler eminim çok güzeldir, yemediğim için bilemeyeceğim, mesela kepekli lavaş yapmışlar, kabarık geliyo ya hani, o süperdi mesela, ama uyuz bir başak burcuyum ya, detaylarda boğulurum ya gelir beni bulur, bu lavaşın geldiği sepetin kenarında bildiğin yapıştırıcı var, lavaşa da bulaşmış, ben de kopardım o kısmı, garson geldiğinde kimseye çaktırmadan usulca söyledim, bakın yapış yapış, hatta elimden çıkarmakta zorlandım bildiğin uhu gibi dedim, cevap "nar ekşisidir o" bakın dedim elime yapıştı kazıdım parmağımdan o kadar farkı ayırt edebilirim ben, cevap gene "nar ekşisidir o" neyse dedim seninle tartışmayacağım, burak falan duydu, tadını kaçırmayayım çocuğun dedim, ay seda abartma, saçmalama falan dedi pınar ve engin, gitti garson, aldım sepeti kenarına bi baktım yapıştırıcı duruyor, evet dedim dokunun lütfen, bana gözlerini deviren pınar ve engin bi baktılar parmakları yapışıp kalıyor. Bu arada hala üşüyorum, gelen garsona 3. defa üşüyorum dedim bir çözüm bulamadınız hala, şu ısıtıcıyı yanıma getirin bari dedim masalar tıklım tepiş, dip dibe olduğu için getiremediler, polar şal verelim dediler, e verin bari dedim, adam sinir oldu herhalde bana ben size 2 tane vereyim dedi, anca ısınırım olur verin dedim..
pek bi olumsuz yazı oldu ama biz oraya ödediğimiz bedeli sadece yiyeceklere vermiyoruz. Kişi başı da hatırı sayılır bir rakam ödediğimiz dikkate alınırsa böyle şeylerle karşılaşmak istemiyorum doğal olarak..
zaten et yiyen birisi değilim, bu tür bir organizasyon olmadığı sürece o mekanı çok tercih edeceğimi sanmıyorum..

çok da umurundaydı onların :)

4 yorum:

Zeynep'in Evi dedi ki...

umarım okurlar..
okurlar ve en azından ne paralar aldıkları müşterilerinin sıkıntılarına çare ararlar sedacım..

sedaca dedi ki...

çok enteresan zeynepcim, her şeyin en iyisini yaptıklarını ve bildiklerini iddia ediyorlar, adam bana nar ekşisini öğretmeye kalktı :)

sine'mden dedi ki...

iyi olmuş garsona söylediğin ama tabii kabul edene,ya da insan alır değiştirir müşteri ikna edilmez. neyse boşver doğumgünü sahibi iyi vakit geçirdiyse mesele yok :)

Işıl dedi ki...

enısteye mutlu yıllar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...