8 Haziran 2010 Salı

Bahçemize gittiiikkk

Hani anlatmıştım, evrene hep pozitif mesaj yolladım oldu sonunda diye.. Bahçemiz olmuştu durduk yerde :)
.
Babam ekin zamanı geldiğinde gidip ekmişti bir sürü şey, o kadar çok şey ekmiş ki aklımda kalmadı vallahi, tatlı kabak ve mısır bile ekmiş o kadar diyeyim yani :) Pazar günü biz de gittik, Pınar ve Burak ile... Annemle birlikte ektikleri her şey tutmuş :) nasıl seviyor o fidanları babam anlatamam, güzelim pantolonuyla yerlere oturuyor, annem söyleniyor hiiiçç umurunda değil :) o bahçesinde çok mutlu, annemin dırdırı bile bozmuyor keyfini, gülüyor zaten anneme de :)

.Annem de çok hevesli, benim gibi o da organizasyon insanı, mangalı şurada yakarız, bu köşede masa var gölge zaten burası, oohh rahat rahat yeriz, biber domates bahçeden mis gibi diye konuşuyor da konuşuyor...
.
bu arada ektiği tohumların da herhangi bir kimyasal işleme maruz kalmamış olmasına da dikkat etmiş, Çatalca'nın köylerinden tanıdıklarından getirtmiş, babam orada eken ve geçimini tarımdan sağlayan insanların ürünlerinin organik olacağını düşünüyor, yapmaz onlar, hepsini tanıyorum diyor...

ilk mahsullerimizi bir alalım da..
inşallah çok ürün elde ederiz, ben de yazarım buraya, isteyenler posta adreslerini versin diye :) şimdiden belirteyim satmak gibi bir niyetimiz yok, yanlış anlaşılmasın..

bu arada aslında biz ilk mahsulü yedik, hani yabani semizotu deniyormuş adına, ekilmediği halde toprak sulandığı için çıkıyormuş, annem toplamış, yemeği nefisti, hatta çiğ olarak salatanın üstüne bile koydu..

hadi domateslerimiz olsun, hemen hemen hemen :)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

ohhhh bayılırım bahçeye:)benimde soğanlarım maydonozlarım vardı eskiden lojman bahçemde gelip gigip severdim yeni filizleri:)

Bellek Kutusu dedi ki...

afiyet şeker olsun:)
okurken bile keyif aldım, gerçekten ekip biçtiğini yemek kimbilir ne kadar keyiflidir:)

Burcu Çalışkan dedi ki...

insan toprakla uğraşırken acayip rahatlıyor. bir çoğumuzun hayali olan bir şeyi gerçekleştirmiş sizinkiler ne güzel

çınar dedi ki...

oooo süper bir keyif toprak ve toprakla uğraşmak hele o yetişen ürünlerin verdiği keyif. bol bol ürün olsun. afiyetle yiyinnn

sedaca dedi ki...

selda, o maydonozların tadı bile ne kadar değişik oluyor, annem hala balkonda uzun bir saksıda maydonoz yetiştiriyor, yok yok doymak bilmeyiz biz :))

kutucum, babamın heyecanını görsen, çocuk gibi :)daha yemeden nasıl keyif alıyor anlatamam :)

burcu, hani bazen olur ya elektrik yüklü olur vücutlarımız, ben gidip çıplak ayakla dolaşırdım anneannemin bahçesinde, nasıl iyi gelirdi biliyor musun :)

çınar, inşallah bir sürü ürün olsun, size de göndereyim, hep birlikte afiyetle yiyelim :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...