18 Kasım 2011 Cuma

Edirne'de...

Bayram'ın 3. günüydü galiba..
Kuzenim ve eşi hadi yarın Edirne'ye gidiyoruz sen de gel dediler, atladım yanlarına..
Hatta o gece onlarda kaldım, ertesi sabah birlikte kahvaltı edip çıktık yola...
Bu kuzenim Naz bücürünün annesi. Ben Naz'ın odasında yattım. 

Kuzenim benden 1 yaş büyük. Baktım şöyle bir kızının odasına, bir çocuğun kendini mutlu hissetmesi için gereken her şey var. Ne güzel bir anne olmuş Burçin dedim :) Sadece odadaki süsten oyuncaktan bahsetmiyorum. Karı-koca o kadar güzel davranıyorlar ki çocuklarına, öyle güzel iletişim kuruyorlar ki..

Neyse, sabah güzel bir kahvaltıdan sonra çıktık yola. Ee iyi güzel gidiyoruz da nereye gideceğimizi, nerelere gideceğimizi falan bilmiyoruz. Bi dakka dedim panik yok bi dakka :) benim twitterım ne güne duruyor ? Gamzeee diye yazdım hemen, yüzünü görmediğim ama çookk sevdiğim Gamzeme :)

Naz sayesinde çok komik bir yolculuk yaptık. Bu otomobilde uyurken biz aşağıya indik ve fotoğraf çektik. Ama arabanın 2 m uzağındayız sadece. uyanmış, kapıyı da açmamış, camı açmış kafayı uzatmış aynen şöyle ciyaklıyordu "beni niye burada bıraktınız beee" gülmemeye çalışıyoruz ama Nazcım yaa o cümle sonundaki "bee" nedir ? Neyse sonra arka koltukta başını benim bacağıma koyarak "ipad" ile vakit geçirerek yolculuk yaptı. Bu zımbırtıyı benden iyi kullandığını söylememe gerek yok sanırım. Görüntü de bacak bacak üstüne atmış..

Gamze maalesef o gün il dışına çıkmak zorunda kaldığı için görüşemedik ama bize şahane rehberlik yaptı telefonun ucundan :)

Önce Selimiye Camii'ne gittik. Naz'ın huysuzluğu başladı. Küstü falan, onu babaya atıp biz kuzenimle gezdik, dua ettik..

Sıra geldi en can alıcı noktaya "Tava Ciğer" :)
Gamze dedi ki Aydın'a gidin. çok sıra vardır, beklemek istemezseniz alternatifleri şunlar.. yok biz duyduk ya Aydın Ciğercisi'ni, alternatif falan yok dedik. Tam 1 saat sıra bekledik, pekiii değdi mi ?
Ke-sin-lik-le
:)
O nasıl bir lezzet, elbette kalori bombası ama olsun. Yanında gelen kurutulmuş biber kızartması, ooff offf.. Edirne'ye gitsem yine giderim. Şiddetle tavsiye. Bu arada kuzenim yemedi, o kızı ile yan restaurantta makarna yedi :) Biz eniştemle ciğer yedik.

Karnımızı da doyurduktan sonra yine canım Gamzemin önerisiyle Keçecizade'den Kavala Kurabiyesi ve Badem ezmesi aldık. Eve geldiğimizde birer kutuları bitti bile..

Dönüş yolunda Naz pek keyifliydi :) Bana bir sürü poz verdi durdu. Oynadı, atladı, zıpladı...
Ona dedim ki benim kızım olursa sana benzesin, çok seviyorum ben seni. Bir mutlu oldu anlatamam, ben de seni seviyorum dedi bana. Önüne gelene de söyledi. Seda ablamın kızı olursa bana benzeyecek diye :)

Çookk güzel birgün geçirdim yani.. Edirne pek güzelmişsin, uzun zamandır gelmemişim. Gidilemeyecek bir yer de değil, anneme söz verdim otomobil alınca gideceğiz :)

Tatil postlarım biter mi acaba :)

7 yorum:

Unknown dedi ki...

edirne güzel mamleket..bende kardeşim üniversite okurken gitmiştim hep..benim blogtada var detaylar..bir dahaki sefere aklında bulunsun..beklerim :)

sedaca dedi ki...

Aa bakayım mutlaka :) çok teşekkürler..

Mery'nin Günlüğü dedi ki...

Merhaba Seda hanım.Öncelikle bloğumun izleyicisi olmanıza çok sevindim.Edirne hakikaten çok güzel bir yer..Bende iki yıl önce bir tur gezimizle gitme fırsatı bulmuştum.Selimiye Camii,İkinci Beyazid Külliyesi,sınır kapısına kadar gitmiştik.Bir sürü edirne sabunu aldım.Ciğerini yedim Harika bir yer.Bende birgün yayınlamak istiyorum inşallah..Görüşmek üzere hoşçakalın..

aysema dedi ki...

Haziran'da arkadaşlarla Edirne'de buluşacağz. Aydın ciğercisini hatırlayacağım.Teşekkürler.
Şimdi de arkadaşının bloguna gidiyorum.

Hande dedi ki...

Biz nehir kenarında bir restaurantta yemiştik, adını hatırlamıyorum ama ciğer müthişti. Biber ve sevmem dediğim manda yoğurdunun tadı hala damağımda :)

Meyra dedi ki...

Edirnenin çok güzel olduğunu babamdan dinlerim hep ama gitmek kısmet olmadı bir türlü..umarım kısa zamanda giderimde ciğerininde tadına bakarım dedirtti bu post benim gibi gezgin ruha:)

Püstüklü Mama dedi ki...

Canım benim ben bu yazıyı şimdi gördüm. Bunu fragman olarak kabul et, bir dahaki geldiğinde birlikte gezelim inşallah.

Öpüyorum kocaman seni ve Naz'ı :)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...