26 Ocak 2010 Salı

Çok istedim kar yağsın..

.
Çocukluğumdan beri bayılırım kar’a..
Bu fotoğraf çok eskilerden :) babamın bize yurtdışından getirdiği kızak, 2 kişilikti… bütün mahalle kayardı, ne eğlenirdik…
.
Sonra Büyükçekmece’ye taşındık, evin hemen önündeki E-5 kapanırdı, bir tane bile araç geçmezdi, bu deli kardeşim Pınar babamı kandırıp yolun en tepesine çıkar bu kızak ile kayardı, korkusuzca, annemin endişeli bakışları eşliğinde…
.
Şimdi ne mahallede kartopu oynayan çocuk var ne de bana eşlik edecek çocuk ruhlu biri..
.
Peki ben ne yaptım ?
.

Bugün işe gitmedim, Lale’ye gittim, Teşvikiye’ye, ne kadar çok yağmış orada da, balkondaki saksı devrilmiş ve çok güzel yağmış üzerine kar..
.
Evde çalıştık biraz, yazılacak yazıları yazdık, gönderilecek mailleri gönderdik, sonra ben geç kalmayayım yola çıktım ama birlikte dışarıya çıktık, Lale niye mi çıktı, tabi ki benimle kartopu oynamaya :)
.
o kadar dik yokuşta nasıl ineriz, otomobillerin lastik izlerinden yürümeye çalıştık yok olmadı, sonra park halindeki araçların kapı kollarına tutuna tutuna indik, dedim inşallah birinin aynası kalmaz elimde :)
.
arada durduk kartopu da oynadık, akıllı arkadaşım kar yedi bi de :)
.


yani araçların tek tek ve çok zor indiği o Hüsrev Gerede caddesinde kartopu oynadık, boyumuza yaşımıza bakmadan :) yolun hali böyleydi… ne güzel ama değil mi ? bembeyaz, tertemiz :)

eğlendik mi ?

hem de nasıl :)

11 yorum:

ELÇİN'İN YERİ dedi ki...

oralarda kalacaksın diye korktum yahu :) rahat döndün mü eve bari trafikten ?

Adsız dedi ki...

yaaaaaaaaaaaaaa!!!! çok kıskandım offf:(( keşke İzmir'de de yağsada birazcık eğlence çıksa bize işi assak,yerlere kapaklana kapaklana kartopu oynasak ne özledim karı:))Bende Anneannemin yokuşundan kızakla kayardım küçükken muhteşem zevkli olurdu dönüşte buzdan kaymayalım diye, yolun yürüdüğümüz kısmına soba külü dökerdik:)) ahhh ahh!! be günlerdi bee...

Sibelbek dedi ki...

çocukluk fotoğrafınız ne güzel... o kadar yığın kar görmeyeli kaç yıl oldu acaba?

Syhn dedi ki...

eğlenilmez mi insan içerde oturduğu zmna acıyor :D

Deniz dedi ki...

harika bir foto gerçekten: ) Ankara yıllarımı hatırlattı bana da

sedaca dedi ki...

Elçincim, döndüm döndüm :) açılmıştı ben gelene kadar..

pearl :))) çok güldüm yazdıklarına, soba külü falan bak neler hatırlıyorsun :) yalnız ben İzmir'e 1 kez geldim ve bayıldım, 2007 yılıydı, İzmir'in en soğuk günlerinden biriymiş, ona rağmen o gece hayatına, insanlarına hayran kalmıştım :)

sedaca dedi ki...

Sibel'cim, önde oturan Pınar, arkadaki ben :) ben en fazla 7-8 yaşındayım :) burası bizim köy, şu anda yine bu fotoğraftaki gibi kar varmış biliyor musun :)

evet Syhn yaa, sinir oluyorum evden pencereden bakarken :( in aşağıya at kendini yuvarlan işte di mi :)

Deniz, anlatsana o günleri :)

Adsız dedi ki...

İster popolarına giyecek donları kalmasın,ister yatacak yerleri olmasın yine "forever night club "dedirtir bu İzmir'in gece hayatı:)))Bu arada ben Afyon doğumluyum ve Anneannem orada yaşıyordu orada malum kar 50 cm kadar ulaşıyor.Orada kaymanın zevki muhteşem oluyordu.Hatırlamazmıyım hiç;)Şimdi bu zevkimi yazın patenle gideriyorumcnm:)

Pınar Çetin dedi ki...

hahahaha resim süperrr..nerden buldun bunu?
arkadada volkan abi. dün akşam amcamın resimlere baktım. yine kızak var ama tahtadan bizim ki avrupaii :)

geçen gün blogpagede yazdımya hertürlü ulaşım aracını kullanabilirim diye :)
küçükklükten belliymiş hahahahahaha

sedaca dedi ki...

pearlcım, İzmir'i ne zaman kıskandım biliyor musun, seçim sonuçları açıklandığında, bi de o sahil bayraklarla kıpkırmızı olduğunda, orada olmak istedim :) o akşam gittiğimizde herkes, herşey o kadar moderndi ki, kısacası eğlenmeyi çok iyi biliyorlar, bayıldım...

yaa pınar, ne nostalji di mi :)) yalnız önde sen oturuyorsun arkada ben :) abla olarak benim önde olmam lazım di mi ? cadısın işte o zamandan beri... :))

KokoSh dedi ki...

fotoğraflar süperr bayıldım cnm yaa

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...