30 Nisan 2010 Cuma

işte benim Pamuk Prensesim..

hani daha önce bahsetmiştim, çok beğendiğim bir yeğenim var Tuana diye... Tuana benim kuzenimin kızı, benimle aynı yaşta halamın kızı var, onun kızı
annesi ve babası ayrı, burada açıklayamayacağım bir sebepten dolayı son 1 haftadır Tuana çok üzgündü.. o kadar duygusal ki, o küçücük yaşında öyle şeyler yaşadı ki hiç kıyamıyorum ona.. ilköğretim 1. sınıfa gidiyor..
.
Hilal hem kuzeni hem de en yakın arkadaşı, birlikte inanılmaz güzel vakit geçiriyorlar, bi de ben diğer büyüklerden farklı bir şekilde onlara eşlik edince süper bir üçlü oluyoruz..
.
sömestr tailinin bitmesine yakın tiyatroya gitmiştik, pamuk prenses ve 7 cücelere.. en ön sıradan izlemiş ve oyuna bayılmışlardı ve oyun sonunda bana "biz de oynamak istiyoruz" demişlerdi.. belki siz de büyüyünce tiyatrocu olursunuz demiştim..
.
Tuana'nın üzgün olduğunu duyunca ne yapabilirimi düşünmeye başladım, nereden aklıma geldi bilmiyorum, bir anda bu oyunu onlara oynatmayı planlamaya başladım, hem de yolda otobüste eve giderken, not defterimi çıkarıp rolleri, gerekli ekipmanları not etmeye başladım, eve gelir gelmez anneme anlattım harika fikir dedi ve bana teyzemin torununa diktiği kıyafeti önerdi, Yağmur'dan ödünç iste kıyafeti dedi, bayıldım bu öneriye, Selin'e söyledim seve seve dedi..
.
Tuana ve Hilal'e haber yolladım, size bir sürprizim var dedim. Anlatılanlara göre çok heyecanlanmışlar :) Pazar günü annemlerin adına gün demedikleri bir organizasyonları var akrabalar arasında :) tamam dedim herkesin orada olacağı bir gün. Annem ve babam dedemin evine erkenden gittiler, ben Yağmur'un kıyafetini almaya gittim. Kızlar bir bakmışlar ben yokum, annemin etrafındalarmış sürekli ne zaman gelecek diye :) ben gittiğimde ise (başka bir evdelerdi) annemi aradım, bunlar bir duymuşlar geldiğimi ikisi de yemekleri yarımken biz doyduk diye ayaklanmışlar :)
.
koşa koşa girdiler eve, o kadar komik görünüyorlardı ki, suratlarda kocaman bir sırıtış, kocaman bir merak, montlarını bile odanın ortasında çıkardılar :)
kıyafetleri gösterdiğimde yerlerinde zıplamaya başladılar, bi ona bakıyorum bir öbürüne, o kadar kolay ki çocukları mutlu etmek, vee dedim sürprizimi açıklıyorum
.
biiizz tiyatro oynayacağıızz
.
şaşkınlıkları daha da arttı bu sefer çığlık atmaya başladılar :) Yağmur okuma bayramında oynamıştı bu oyunu, aklında kaldığı kadarıyla bana metni yazdırdı, zaten masalı tüm çocuklar bilir, hayalinde canlandırır, e tiyatroda da izlediler zaten..
.
hadi dedim çalışmaya başlıyoruz, ama kıyafetleri de giyelim dediler peki dedim, Hilal'e kraliçe kıyafeti hazırladım, benim uzun bir siyah elbisem :) normalde pamuk prensesin olan kırmızı pelerini de ona kullandık, başına da bir taç :)

.
provalarımızı tamamladık ama ortada ne şövalye/avcı var ne 7 tane cüce ne de prens... düşündüğüm herkes kursta... bu arada annemler de gelmek üzere..
zaten sabırsızlanıyorlar oynamak için :) ama toplulukla annem hariç hiç kimse bilmiyor ne yapacağımızı.. 7 tane cücemiz olmasa da 3 tane cüce buldum, prensimiz de kurstan geldi..
.
herkesi salona oturtuk, önce ben hikayenin başını okudum, sonra Tuana pamuk prenses kostümüyle içeriye girince herkes o kadar şaşırdı ki, alkışlamaya başladılar :) oyuna başladık.. 3 tane cüce içeriye girince bir kahkaha koptu anlatamam, 1. cücenin boyu 1.75, 2. cücenin boyu 1.80, 3. cücenin boyu 1.90 falandır, üçüde üniversite öğrencisi kuzenlerim :) dizlerinin üstünce yürüyen devasa cüceler :)
ya Naz'a ne demeli, naz 1,5 yaşında, bayılan Pamuk Prenses'in elinden elmayı aldığı gibi yemeye başladı :)
.
neyse oyunumuz bitti, o kadar çok alkış ve tebrik aldılar ki, o kadar mutlu oldular ki anlatamam :) ben daha da mutlu oldum tabiki, dönüp dönüp teşekkür etti bana Tuana, ya öpücüklerine ne demeli :)
.
bana diyor ki Seda abla, sen benim hem ablam hem öğretmenim olsan ne güzel olurdu :)
anneannesine yani halama da gidip soruyor, güzel oynadık di mi anneanne ? diye :)
.
günün sonunda kızlar ne yaptı dersiniz ?
.
gidip hikaye kitaplarını bulmuşlar bana gelip şöyle diyorlardı;
Seda abla bak bi dahaki oyunda bunu oynasak olur mu ? yok yok Parmak Çocuk daha iyi, acaba Oduncunun Çocuklarını mı oynasak, ya da Kibritçi Kız..

9 yorum:

Sıla Yılmaz dedi ki...

Mutlulukları yüzlerinden belli sende benim pamuk prensesimsin o zaman :)

Deniz dedi ki...

sana çok mu benziyor????

sedaca dedi ki...

Siu, seni çok sevdiğimi söylemiş miydim :))

sedaca dedi ki...

Deniizzz, demeeee :))
Tuana da ben de çok mutlu oluyoruz bizi benzettiklerinde :)) hem fiziki benzerliğin yanında huy olarakta benzetiyorlar biliyor musun :)

Pinky dedi ki...

çocukların mutlu olduğunu görmek ne güzel dimi? tam pamuk prenses olmuş Tuana. cücelerinize çok güldüm :)) bir dee bende çok benzettim sana Sedacım :)

Sıla Yılmaz dedi ki...

Birde okuma bayramında bene pamuk prenses olmuştum :)) ama öğretmenim senin gibi tatlı değildi :)

Pınar Çetin dedi ki...

:)) herbiri ayro güzel ama o cücelerin videosunu izleyince gerçekten koptum..

stuven dedi ki...

müthiş bir şey olmuş. yirim onları:)

şöyle bi gözümde canlandırdım da cücelere müsadenle koptum:))

Burcu Çalışkan dedi ki...

şeker misin sen :))

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...